Speedway

100 KM/H, EI JARRUJA, EI VAIHTEITA, EI PELKOA... SE ON SPEEDWAYTÄ!

Speedway on yli 80 vuotta vanha moottoripyörälaji ja sitä harrastetaan ympäri maailmaa. 500 kuutioiset moottorit tuottavat hevosvoimia lähes 80 ja niistä jokaista käytetään pyörän saamiseksi kaarteissa sivuluisuun laitojen ympäröimällä 260-425 metriä pitkällä soraradalla.

Kilpailu koostuu eristä, joissa ajaa kerrallaan neljä kuljettajaa. Yhdessä kilpailutapahtumassa on eriä 15-25, joista jokainen kuljettaja ajaa yleensä vähintään neljä.

Henkilökohtaisissa ja joukkuekilpailuissa kilpailutapahtuma etenee etukäteen laaditun ajokaavion mukaan. Erässä on aina jaossa kuusi pistettä. Voittaja ottaa niistä kolme, toiseksi tullut kaksi ja kolmas saa yhden. Kilpailun päätyttyä eniten pisteitä kerännyt osallistuja on voittaja.

Eri maissa ajetaan maiden mestaruussarjoja, joissa 2-5 joukkuetta ottelua kohden taistelee keskenään voitosta. Suurimmat tällaiset liigat ajetaan Englannissa, Puolassa ja Ruotsissa. Myös Suomessa ajetaan joukkueiden Suomenmestaruudesta ja ensimmäiset kansalliset mestaruudet onkin jaettu jo 1950-luvun alkupuolella.

Lähtiessäsi katsomaan kilpailuita, muistithan ottaa kynän mukaan. Kilpailun järjestäjältä saamasi ohjelman ja eräkaavion täyttäminen on yksi osa speedway- tapahtumaa ja mahdollistaa kilpailuelämyksen jota muualta et saa!

 

Lajivastaavan yhteystiedot

Harri Heikkilä

0400 937 050